Молитва щоб дитина добре спала

19.02.2017

Сильна молитва для того, щоб дитина спав добре і безтурботно

Зміст

Спокійно спить малюк – найвище благо для батьків. Адже мирно посапывающее у своєму ліжечку чадо викликає розчулення, що свідчить про його нормальному здоров’я та розвитку. Просіть у Господа нашого благословення та ласки чадам своїм, нехай він зберігає їх добрий сон. Молитва, щоб дитина добре спала, закличе Святий Дух і вручить немовляти під охорону Ангелу-Охоронцю.

Користь і необхідність молитви перед сном

Молитва щоб дитина добре спала
Сон звичайного немовляти може бути порушений внаслідок кількох причин. Це і проблеми травлення, і перевтома від денної активності, і перезбудження від усіляких вражень. Ніч – то час, коли потрібно спокійно відпочивати, а у дитини відбуваються процеси нервового пересичення. Сюди може додатися такий негативний фактор, як переляк від будь-якої події. Причиною може бути тварина, людина або просто гучний звук, що відкладається у свідомості дитя, відбиваючись у неспокійному сні.

  • Молитвою перед сном можна домогтися заспокоєння шибеника. Ласкавий, випромінює добро, голос мами дає дитині відчуття захищеності. А Небесний Отець, посилаючи молящим свою благодать, дасть Ангелу-Хранителю повчання берегти сон дитя.
  • До того ж, навчання молитвам з дитинства дозволяє дітям вирости в благочесті і повагу до батьків, вказали дорогу до Христа і Святого Небесного Покровителя.
  • Малюк, в житті якого присутній Бог з самого початку, розуміє серйозність віри в своєму житті, вчасно вчиться розмежовувати добро і зло, росте чемним до батьків і Всевишньому.
  • Людям, які прийняли Христа в своє серце, що вміє в молитві просити вибачення за вільні чи невільні гріхи, Творець відкриває всі щасливі дороги, уберігаючи від біди.

Небезпечні симптоми пристріту або сильного переляку

Найбільш частою і небезпечною причиною порушення сну у дітей є вторгнення бісівських сутностей в життя людини – пристріт. Всім нам знайоме це явище, що відбувається від мимовільного заздрісного погляду. Засмучує те, що малюк, не зміцнілий у здатності захищати себе від кривого ока, дуже часто стає тією жертвою.

Молитва щоб дитина добре спала
Пристріт – це вторгнення в ауру дитя диявольського впливу. Боротися з ним можливо виключно словом молитви, яке заповідав Ісус і святі угодники. Православна Церква всіляко засуджує звернення до язичницьких замовлянь, як прояв тієї ж бісовщини, від якої рятуємо своїх дітей. А ось звернення до Духу Святому і Ангелу-Хранителю, щоб він зробив сон дітей спокійним, всіляко схвалюється і вітається.

Ознаки переляку або пристріту у дитини:

  • Неможливість і нездатність вночі нормально спати до ранку.
  • Сновидіння повні жахів і страхів.
  • Капризи, плач і неможливість заснути.
  • Чадо мучать напади нервового зриву і енурезу.
  • Дитяча кімната здається дитині повної страхами і чудовиськами. (Малюк здатний до семи років бачити демонів, які незримі дорослим)
  • Припадки малюкової, епілепсія, судоми.

Важливо! Не зцілений до семи років вроки може викликати хронічні проблеми зі здоров’ям. Помітивши ознаки пристріту або переляку, не відмахуйтеся байдуже від проблеми. Залучіть силу Всевишнього і своє старанність в молитві, тоді і ніч буде протікати спокійно, а здоров’я дитини звільниться від страшних наслідків, які можуть статися від цієї напасті.

Молитви Богородиці для спокійного сну малечі

Молитва щоб дитина добре спала

Богородиця і малюк

Молитва володіє масою позитивних якостей – її слова дають нам душевне заспокоєння, знімають негативний вплив будь-якого негативного фактора. Важко переоцінити ту дію, яку вона надає на сон дитини. Особливо якщо дитина до семи років, батьки повинні всіляко його опікати і своєю молитвою вкривати від негараздів і турбот, залучаючи милість Богородиці до охорони свого дитя. Щиро моліть її про заступництво над малюком вночі, щоб Цариці Небесної була дана влада над вашим чадом.

  • Потрібно саму молитву Богородиці читати вголос тричі, поклавши руки на дитину. Її заступництво і благодать підуть з батьківськими обіймами і наповнять дитя небесним благословенням.
  • Якщо малюк поводиться занадто збуджено, то напоїть його святою водою. Кілька ковтків хрещенської води здатні на диво – знімають пристріт, переляк або інший негативний фактор.

Молитва щоб дитина добре спала

«О Пресвята Владичице Діво Богородице, спаси і збережи під покровом Твоїм моїх дітей (імена), усіх отроків, отроковицю і немовлят, хрещених і безіменних і в утробі матері носяться. Укрий їх ризою Твого материнства, виконай їх у страху Божому і послуху батькам, умоли Господа мого і Сина Твого, нехай дарує їм корисне для спасіння їх. Вручаю їх Материнському розсуд Твоєму, яко Ти єси Божественний Покров рабам Твоїм.

Мати Божа, введи мене в образ Твого нєбєснаго материнства. Уврачуй душевні і тілесні рани дітей моїх (імена), моїми гріхами завдані. Вручаю дитя моє цілком Господа мого Ісуса Христа, і Твоєму, Пречиста, небесному заступництву. Амінь»

Вечірня молитва Ангелу-Хранителю

Молитва щоб дитина добре спала
У разі якщо дитина переживає наслідки переляку або мучений страхами, то краще всього закликати Ангела-Хранителя. Йому Господь вручає опіку над земним життям людини – ось для чого важливо, щоб таїнство хрещення здійснювалось по можливості раніше. Бо, не віддавши дитину під Боже благословення, ми не дозволяємо Ангелу-Хранителю стати провідником та опікуном своєї кровинушки.

Читайте молитву разом з дитиною, відходячи до сну. Поки він маленький, ваша турбота – на ніч читати йому слова, звернені до свого Ангела-Охоронителя – заступнику і опікуну над нами. З часом і дорослішанням дитина сам стане молитися, захищаючи своє життя від неприємностей і закликаючи Ангела допомагати в земному шляху.

  • Коли дитина ліг у ліжко, обов’язково вознесите іменну молитву до того святого, чиїм ім’ям охрещено чадо Боже.
  • Якщо ви помічаєте ознаки переляку або пристріту, прочитайте Псалом з відповідною протидією.
  • На завершення читається молитва Ангелу-Хранителю, так само триразово. Вона благословляє дитя і віддає його сон у дбайливі руки Божої Сили.

Молитва щоб дитина добре спала

«Ангеле Божий, хранителю мій святий, на дотримання мені від Бога з небес даний! Старанно молю тебе: ти мене нині просвіти, і від усякого зла збережи, до благого діяння настави, і на шлях спасіння направи.

Святий Ангеле хранителю моїх дітей (імена), покрий їх твоїм покровом від стріл демона, від очей звабника і збережи їх серце в ангельській чистоті. Амінь»

Звернення до Семи Отрокам Эфесским – спокій і турбота про сон вашої дитини

Молитва щоб дитина добре спала
Однією з найсильніших молитов, забезпечують спокій дитя в сновидіннях, є та, що волає до Семи Святих з Ефеса. Ця молитва визнана канонічною і животворящої для тих людей, хто страждає безсонням. Особливо відзначена її велика здатність заспокійливо впливати на сон дитини.

Якщо дитина страждає порушенням сну, а мати, перепробувавши всі засоби, не знає, що робити і де шукати допомоги – скористайтеся силою святого слова молитви, як рекомендують святі отці Православної Церкви. У народній чутці також Семи Отрокам з Ефеса приписують диво повертати втрачений сон чаду несмышленому і всякому рабу Божому.

  • Спочатку читають тричі «Отче Наш», як обов’язкову канонічну молитву.
  • Далі волають до Семи Отрокам Эфесским про дарування спокою для несплячого дитини.
  • Молитва читається виключно на ніч.
  • Коли малюк засне, перехрестіть своїми перстами його чоло, щоб дати своє батьківське благословення.
  • Біля дитячого ліжечка тримайте ікону, присвячену семи юнакам з Ефеса. Її дія стане аналогічним молитві цим святим – подбає про спокій дитини і захист їх в сновидіннях від вторгнення демонів.

Молитва щоб дитина добре спала

«О, пречуднии святии седмочисленнии отроцы, Ефесян граду похвало і всієї вселенныя сподівання! Воззрите з висоти небесні слави на нас, любов’ю пам’ять вашу чтущих, найпаче ж немовлята христианския, вашим заступництвом від батьків своїх препорученныя: низведите на ня благословення Христа Бога, рекшаго: залишите дітей приходити до Мене: болящия убт у них зціліть, скорбящия утешите; серця їхні в чистоті додержуйтесь, кротостію виконаєте я, і в землі сердець їх зерно сповідання Божого настроміть і зміцните, во еже від сили в силу їм возрастити; і всіх нас, святої ікони вашої майбутніх, мощі ж ваша з вірою лобызающих і теплі вам молільників, сподобите Царство Небесне улучити і немолчными гласи радості тамо прославляти великолепое ім’я Пресвятої Трійці, Отця і Сина і Святого Духа на віки віків. Амінь»

Важливість хрещення чада християнського

Молитва щоб дитина добре спала
Одна умова, яка має бути дотримана перед тим, як ви на своїй дитині захочете застосувати чудодійну силу молитви – всяка душа православна повинна бути хрещена. На ту дитину, що через недогляд батьків або їх нерозуміння важливості дійства таїнство хрещення не було вироблено, молитва не подіє. При цьому нехрещена дитина – легка здобич всякої бісівської нечисті.

Пам’ятайте, що отримавши ім’я при хрещенні, дитя отримує своїх небесних наставників, які ведуть його по шляху земному. Молитви про порятунок від усяких нещасть тепер можна підносити Ангелу-Хранителю і того святого угодника, чиїм ім’ям названий був хрещений. Вони будуть піклувальниками за це дитя і відповідати перед Богом про скерування його на шляху праведного – християнському.

Псалтир в допомогу батькам

Молитва щоб дитина добре спала
Як і в інших життєвих ситуаціях, проблеми порушення сну у дитини можуть бути вирішені з допомогою зазначених Богом псалмів. Всяка складна життєва біда має свій благодетельствующий вірш з пісень Давида. Помітивши у свого чада особливості, які можуть бути проблемою для його сновидінь, додайте до молитов читання відповідного псалма.

  • Псалом 9 – від кошмарів і явища демонів уві сні.
  • Псалом 13 – якщо дитина скаржиться на страхи.
  • Псалом 90 – щоб дитина не писався і не кричав по ночах.
  • Псалом 121 – коли є ознаки пристріту.
  • Псалом 7 – якщо дитина мучиться після переляку людиною.
  • Псалом 27 – про заспокоєння дитини, якщо воно занадто неспокійно поводиться.
  • Псалом 63 – від переляку, якщо проблема засипання придбана внаслідок укусів тварин.
  • Псалом 108 – прохання зцілити сновиди.

Не залишайте своє чадо в муках засипання, Боже слово, сказане доброю матір’ю, турботливою матір’ю, обов’язково матиме цілющу силу від усякої напасті. Моліть Бога про дарування дитині спокійних снів, і ваші молитви будуть почуті милостивим і турботливим Батьком Небесним.

Короткий опис статті: молитва щоб дитина спала

Джерело: Молитва щоб дитина добре спала

Також ви можете прочитати